حسینزادهدهکردی با تأکید بر ضرورت ارتقاء خودباوری و توان عملیاتی دانشآموختگان، تصریح کرد: برگزاری کارگاهها و یا کارآموزیهای هدفمند در کنار بازدیدهای تخصصی از شرکتهای دانشبنیان موفق میتواند هم روحیه و انگیزه و هم مهارت افراد را برای ورود به عرضۀ شرکتداری دانشبنیان افزایش دهد.
غلامعلی حسینزادهدهکردی؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، تعدد دانشآموختگان و دانشجویان را یکی از مزیتهای اصلی کشور دانست و گفت: تعداد بالای متخصص نشاندهندۀ توانایی، ثروت و پتانسیل برتر یک جامعه است.
وی با اشاره به لزوم بکارگیری دانشآموختگان دانشگاهی، افزود: همانگونه که با ایجاد زیرساختهای آموزشی مناسب، کشور توانست در مدت اندکی تعداد دانشآموختگان و دانشجویان خود را با شیب تندی افزایش دهد، میتوان با فراهمکردن بستر مناسب این نیروی بزرگ را برای آبادانی بیشتر بکار گرفت.
حسینزادهدهکردی ادامه داد: عرصههای مختلف و متعددی در کشور هست که میتوان با تزریق تفکر علمی و دانشبنیان، آنها را به مزیتی برتر تبدیل کرد به شرط آنکه در وهلۀ اول شناخت صحیحی از نیازها و داشتهها وجود داشته باشد.
محقق برجسته مهندسی برق و کامپیوتر تصریح کرد: ایجاد تشکیلات و یا گروهی با رسالت و هدف نیازسنجی واقعی در زمینههای مختلف صنعت، معدن، خدمات، پزشکی و غیره یکی از اصول اولیۀ بکارگیری دانشآموختگان است. از سوی دیگر باید بهطور شفاف بررسی شود کشور در چه حوزههایی نیازمند واردات است، در چه حوزههایی با واردات بیرویه مواجه است و در چه بخشهایی میتوان با ارتقاء توان عملیاتی داخلی، از خروج ارز پیشگیری کرد.
وی با بیان اینکه تهیه بانک اطلاعاتی از پتانسیل و ظرفیتهای نیرویانسانی بومی میتواند تصویر روشنی از داشتههای کشور ترسیم کند، تأکید کرد: علاوه بر زمینهسازی برای ورود دانشآموختگان به فضای رقابتی و بازارسرمایه باید مراقب بود ایدههای این افراد زیر چرخهای بزرگ شرکتهای تنومند از بین نرود. بهعبارت دیگر، شرایط بگونهای باشد که دانشآموخته دانشگاهی بتواند با آرامش فعالیت خود را در عرصۀ دانشبنیان شروع کند و فرصت کافی برای بروز تواناییهای خود را داشته باشد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه به اندازۀ مسائل موجود، نیرویمتخصص در کشور حضور دارد، اظهار داشت: عدماطلاع دانشآموختگان از توان، مهارت و کاربرد رشتۀ تحصیلی خود در بازار سرمایه سبب شده این افراد غالباً روحیۀ حضور در بخش کارآفرینی و یا شرکت دانشبنیان را نداشته و اشتغال را در استخدام و پشتمیزنشینی محدود کنند. در این چرخه، از سویی توان علمی کشور به هدر میرود و از سوی دیگر، مشکلات موجود نیز در غربت خواهد ماند.
حسینزادهدهکردی با تأکید بر ضرورت ارتقاء خودباوری و توان عملیاتی دانشآموختگان، تصریح کرد: برگزاری کارگاهها و یا کارآموزیهای هدفمند در کنار بازدیدهای تخصصی از شرکتهای دانشبنیان موفق میتواند هم روحیه و انگیزه و هم مهارت افراد را برای ورود به عرضۀ شرکتداری دانشبنیان افزایش دهد.
وی با بیان اینکه ایجاد زیرساخت پژوهشی الزاماً کمکی به ایجاد فضای کارآفرینی نمیکند، گفت: بسیاری از فعالیتهای پژوهشی صرفاً به چاپ مقاله ختم میشوند بنابراین گسترش زیرساختهای پژوهشی و یا استفاده از توان تحقیقاتی متخصصان خارجی (حداقل در کوتاهمدت) نمیتواند مشکلات موجود کشور را در بحث توسعۀ خوداشتغالی و کارآفرینی رفع کند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران یادآور شد: گسترش ارتباطات و مبادلات علمی با کشورهای دیگر ضرورتی انکارناپذیر برای رشد علمی، بهروز شدن فناوریهای موجود و همچنین حضور فعال در صحنۀ جهانی است اما باید در مسیری هدفمند گام برداشت.
حسینزادهدهکردی در پایان تأکید کرد: از سویی ارتباط با کشورهای پیشرفته و پیشران، برای رشد و توسعۀ علمی و فناوری کشور الزامی است و از سوی دیگر، برای نقشآفرینی در منطقه و ثروتآفرینی و همچنین ورود ارز به کشور از راه فروش فناوری و محصولات علمی، گسترش ارتباطات و مبادلات علمی با کشورهای همسایه و منطقه باید به عنوان اولویتی مهم محسوب شود.